Pretraga

Format: 2024-06-13
Format: 2024-06-13

Naše informacije

Radno vrijeme
Ponedjeljak - Nedjelja
08:00 h -15:00 h
17:00 h -20:00 h
Adresa
Podvrtaje 65
22 243 Murter, Hrvatska
Kontakt
T: 00385 (0)22 436 544
F: 00385 (0)22 436 545
E: josip@murter-kornati.com
W: www.murter-kornati.com

Sport i rekreacija na Murteru i Kornatima

Blaga klima, velik broj sunčanih dana tijekom godine, raznolikost vjetrova, te položaj otoka, ostavljaju mogućnost bavljenja raznim sportovima, kako na moru tako i na kopnu. Svaki ljubitelj sporta može "doći na svoje". Ipak najviše oni koji vole jedrenje, ronjenje, surfanje, ribolov, veslanje ...


Jedrenje - Na otoku Murteru nalaze se tri marine (MurterBetina, Jezera) u okviru kojih posluju charter poduzeća, koji  osim djelatnosti iznamljivanja brodova organiziraju škole jedrenja, flotilna jedrenja, regate ...

Ronjenje - Posebno u Murteru, a i drugim mjestima na otoku, organizirano i uspješno djeluju ronilački centri, koji organiziraju tečajeve ronjenja, pružaju usluge punjenja boca, iznajmljivanja opreme, organiziranja izleta u svrhu ronjenja.

Wind surfing - Skoro svaki dan, makar na kratko puše vjetar, bilo malog ili pak jačeg intenziteta, kada surferi uživaju  "jašući" valove ...

Ribolov - Ovdje je ribolov tradicija, mogućnost kojom su se godinama prehranjivale obitelji. Stoga ne čudi da se i danas mjesno stanovništvo, uz turizam, bavi ribolovom (od udičarenja do ribolova mrežama, a u novije vrijeme lova na tune). Uz malo sreće možete naići na domaćina, koji će Vas povesti "na mriže" a ako ne, uzmite svoju udicu, nađite pogodno mjesto. Želimo Vam dobar ulov!

Veslanje
- U svom (ili iznajmljenom) malom brodiću možete veslati po cijeli dan. Zdravo je za tijelo i duh ... U Tisnom postoji veslački klub. Možda i Vi postanete član.

Nogomet - Svako ljeto u Murteru se organizira turnir u malom nogometu (u VII mjesecu) a u njemu sudjeluje veći broj ekipa s područja Dalmacije, pa i iz unutrašnjosti Hrvatske.

Tenis - Teniske terene možete naći u Jezerima (Lovišća) i u Murteru (plaža Slanica)

Trčanje - vožnja biciklom - stazama uz more ujutro i pred večer sigurno su poseban doživlja.

Boćanje - tipično za dalmatinska mjesta, za početak je vrlo zanimljivo promatrati prilično temperamentnu igru, kasnije se možete u tome i sami okušati.
 

Jedrenje na Kornatskim otocima
Ronjenje djece u plićaku na Otoku Murteru
Ronjenje s bocama na Kornatima
Picigin na plaži Slanica u Murteru
Jedrenje na dasci u blizini Otoka Murtera
Ribolov štapom na rivi u uvali Podvrške na Otoku Murteru
Tura biciklama po stazama na Otoku Murteru
Jet ski na Otoku Murteru
Jedrenje u Murterskom moru
Ribolov štapom u uvali Plitka vala u blizini Betine na Otoku Murteru