Pretraga

Format: 2024-06-13
Format: 2024-06-13

Naše informacije

Radno vrijeme
Ponedjeljak - Nedjelja
08:00 h -15:00 h
17:00 h -20:00 h
Adresa
Podvrtaje 65
22 243 Murter, Hrvatska
Kontakt
T: 00385 (0)22 436 544
F: 00385 (0)22 436 545
E: josip@murter-kornati.com
W: www.murter-kornati.com

Turistički vodič

Na interaktivnoj karti možete pogledati kako Murter i Kornati izgledaju na karti sa satelita, karti terena ili na običnoj karti.

Pogledajte atraktivne panorame u 360 stupnjeva nekih zanimljivih lokacija i plaža na Otoku Murteru.

Pronađite korisne informacije o tome kako doći do Murtera osobnim automobilom, autobusom, vlakom, brodom ili avionom.

Otok Murter je poznat po predivnim plažama. Pogledajte opise i slike najpoznatijih murterskih plaža u mjestima Murter, Betina, Tisno i Jezera te plaže na Kornatima. Plaže Slanica, Kosirina, Podvrške, Čigrađa, Jazine, Lovišća, Luke, Plitka vala...

Za vas smo izabrali nekoliko restorana i konoba koji se u gastronomskoj ponudi Murtera izdvajaju posebno ugodnim ambijentom i dobrom ponudom mediteranskih specijaliteta i tradicionalnih jela ovog kraja.

O povijesti Murtera i Kornata možete na ovim stranicama više doznati kroz nekoliko zanimljivih pričica ili kroz neke ključne događaje dane kronološki. Izvor je uglavnom knjiga "Murterski otočni brevijar" Stanka Ferića, izdana u suradnji s Nacionalnim parkom Kornati. Knjigu možete kupiti u svakom boljem turističkom uredu.

Kalendar najznačajnijih fešti ili događanja koja se tradicionalno svake godine održavaju u mjestima Murter, Betina, Tisno, Jezera i na Kornatima.

Blaga klima, velik broj sunčanih dana tijekom godine, raznolikost vjetrova, te položaj otoka, ostavljaju mogućnost bavljenja raznim sportovima, kako na moru tako i na kopnu. Svaki ljubitelj sporta može "doći na svoje". Ipak najviše oni koji vole jedrenje, ronjenje, surfanje, ribolov, veslanje ...

Na Otoku Murteru i obližnjim Kornatima postoji čak 5 marina, što ovo otocima bogato područje čini posebno zanimljivim nautičarima.

Otok Murter je poznat i po svom maslinovu ulju a duga tradicija u kvaliteti proizvodnje maslinovog ulja se nastavlja do današnjih dana. Ulje proizvedeno u ovom kraju je jedinstveno po kvaliteti, boji, okusu i mirisu.